Vuodenvaihteen muistilista

Vuodenvaihteen lähestyessä keräsimme tähän artikkeliin asioita, jotka kannattaa pitää mielessä.

Palkanlaskijan muistilista

Palkanlaskennassa vuodenvaihde tarkoittaa useita rutiinitoimenpiteitä verokorttien, uusien veroprosenttien ja vuosi-ilmoitusten parissa. Keräsimme tänäkin vuonna palkanlaskijan muistilistan toimenpiteistä ja uusista prosenteista ohjesivullemme.

Vuoden 2016 sähköiseen vuosi-ilmoitukseen (TYVI-raportti) tarvitset uusimman Ecom Palkanlaskennan version 54. Ecom Serveri -palvelussa ohjelmisto on jo päivitetty kaikille käyttäjille. Muille asiakkaille päivitys onnistuu palkanlaskentaohjelman päävalikosta kohdasta Ohjelman päivitys.

Ecom Taloushallinnon päivittäminen ei ole vuodenvaihteen kannalta pakollista, mutta suosittelemme aina käyttämään tuoreinta ohjelmaversiota.

Tuoterekisterin ja hinnaston päivitys

Vuoden vaihtuminen on hyvä hetki myös tuoterekisterin ja alennusluettelon päivittämiseen. Vanhentuneet tuotteet ja nettohinnat kannattaa siivota pois tuoterekisteristä, ja tukkurin uudet alennusluettelot lukea sisään ohjelmaan. Uusimmat hinnastot saat joka kuukausi Ecomin hinnastopalvelusta.

Muistathan, että mikäli käyttämäsi tukkuri ei löydy Ecomin hinnastopalvelusta, hinnaston voi lukea sisään myös Excel-tiedostosta. Ohjeet tähänkin löydät Ecomin ohjesivuilta.

Katso ohjeet

Koulutukset 2017

Keväälle on taas luvassa Ecomin suosittuja kursseja. Kurssikalenterin vuodelle 2017 löydät täältä.

 

Toivotamme kaikille asiakkaillemme räiskyvää vuodenvaihdetta ja menestystä vuodelle 2017!

Tietoturvatiedote Ecom Serverin sivulla

Joillakin asiakkaillamme Internet-selain on näyttänyt tietoturvavaroituksen avattaessa Ecom Serverin sisäänkirjautumissivua. Serveri-palvelun sisäänkirjautumispalvelin on jostain syystä joutunut Googlen varoituslistalle. Tarkka syy listalle joutumisesta on vielä epäselvä, mutta asiaa selvitetään.

Mitään epäilyttävää ei ole toistaiseksi palvelimien tarkistuksessa löytynyt. Selvitys jatkuu edelleen ja tarkkailemme palvelimen toimintaa aktiivisesti. On mahdollista, että varoituslistalle joutuminen on täysin aiheeton.

Sivustoon jatkaminen on turvallista. Vaihtoehtoisesti voitte käyttää toista kirjautumispalvelinta osoitteessa https://gateway2.ecomserveri.fi/.

Tiedotamme selvityksen edistymisestä Tekniset tiedotteet sivulla http://www.ecom.fi/tiedotteet/.

Ecomin käynnistymisongelma Windows-päivityksen jälkeen

Joillakin Windows 10 -käyttäjillä on viime aikoina automaattisen päivityksen jälkeen ollut ongelmia saada Ecom käynnistymään. Ongelma johtuu Windowsin tiukentuneista käyttäjätilien valvonnasta, mutta on helposti korjattavissa. Olemme kirjoittaneet korjausohjeet ohjesivuillemme osoitteeseen http://ohjeet.ecom.fi/ecom-taloushallinnon-yleisimmat-virhetilanteet/.

Voitte aina kääntyä myös asiakaspalvelumme puoleen ongelman selvittämiseksi.

Accountor Group Ecomin omistajaksi

Tänään julkistettavalla järjestelyllä Ecom Oy:n koko osakeomistus siirtyy Accountor Groupille. Accountor Group on ollut Ecomin osaomistajana vuodesta 2014. Entiset omistajat jatkavat Ecomin palveluksessa.

Kuluneiden parin vuoden aikana Ecomin yhteistyö Accountorin kanssa on tiivistynyt ja samalla myös Accountorin Software-divisioona on kasvanut useilla uusilla yrityksillä. Siirtyminen kokonaan osaksi Accountoria on luonnollinen jatkumo tälle kehitykselle ja mahdollistaa entistä tiiviimmän yhteistyön konsernin ja siihen kuuluvien muiden ohjelmistoyritysten kanssa.

Ecomin toiminta jatkuu tuttuun tapaan, mutta tulevaisuudessa Ecomin käyttäjille on helposti tarjolla myös Accountor Softwaren muita palveluita.