Vuodenvaihteen muistilista

Keräsimme tähän artikkeliin asioita, jotka kannattaa pitää mielessä vuodenvaihteen lähestyessä.

PALKANLASKIJAN MUISTILISTA

Palkanlaskennassa vuodenvaihde tarkoittaa useita rutiinitoimenpiteitä verokorttien, uusien veroprosenttien ja vuosi-ilmoitusten parissa. Keräsimme tänäkin vuonna palkanlaskijan muistilistan toimenpiteistä ja uusista prosenteista ohjesivullemme.

Vuoden 2016 sähköiseen vuosi-ilmoitukseen (TYVI-raportti) tarvitset uusimman Ecom Palkanlaskennan version 54. Ecom Serveri -palvelussa ohjelmisto on jo päivitetty kaikille käyttäjille. Muille asiakkaille päivitys onnistuu palkanlaskentaohjelman päävalikosta kohdasta Ohjelman päivitys.

Ecom Taloushallinnon päivittäminen ei ole vuodenvaihteen kannalta pakollista, mutta suosittelemme aina käyttämään tuoreinta ohjelmaversiota.

TUOTEREKISTERIN JA HINNASTON PÄIVITYS

Vuoden vaihtuminen on hyvä hetki myös tuoterekisterin ja alennusluettelon päivittämiseen. Vanhentuneet tuotteet ja nettohinnat kannattaa siivota pois tuoterekisteristä, ja tukkurin uudet alennusluettelot lukea sisään ohjelmaan. Uusimmat hinnastot saat joka kuukausi Ecomin hinnastopalvelusta.

Muistathan, että mikäli käyttämäsi tukkuri ei löydy Ecomin hinnastopalvelusta, hinnaston voi lukea sisään myös Excel-tiedostosta. Ohjeet tähänkin löydät Ecomin ohjesivuilta.

Katso ohjeet

tuoterekisterin siivoamiseen
alennusluettelon päivittämiseen