Valmistaudu vuodenvaihteeseen!

Vaikka vielä ennen vuotta 2018 rauhoitumme Joulun viettoon, on jo nyt hyvä alkaa valmistautua tammikuun ensimmäisten viikkojen rutiineihin.

Palkanlaskijan vuodenvaihteen muistio

Keräsimme taas palkanlaskennan muistilistan Ecomin Ohjeet-sivustolle. Sieltä löydät vuodelle 2018 vahvistetut prosentit ja muut arvot palkanlaskentaan. Muista myös palkanlaskennan vuosi-ilmoitukset verottajalle ja vakuutusyhtiöihin.

Ennen vuosi-ilmoituksen tekoa varmista, että käytössäsi on uusin Palkanlaskennan versio. Päivitysohjeet löydät tämän sivun lopusta.

Tuoterekisterin ja hinnaston vuosihuolto

Vuoden vaihtuessa kannattaa myös tarkastaa missä kunnossa ohjelman tuoterekisteri ja hinnasto ovat. Rekisteristä voi siivota pois poistuneita tuotteita, alennusluettelot kannattaa päivittää ja erityisesti kannattaa huolehtia, että vanhentuneet nettohinnastot poistetaan. Ohjeet-sivulta löydät ohjeet tuoterekisterin siivoamiseen ja alennusluettelon päivittämiseen.

Tarkasta myös, että Ecomin varmuuskopiot ovat kunnossa!

Webinaari vuodenvaihteen toimenpiteistä

Keskiviikkona 20.12 klo 09:00 järjestetään kaikille vapaa verkkokoulutus vuodenvaihteen toimenpiteistä. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukset-sivulla. Webinaarin tallenne tulee myös katsottavaksi jälkikäteen, jos et pääse osallistumaan varsinaiseen koulutukseen.

Palkanlaskentaohjelman päivitys

Ennen TYVI-raportin muodostamista Ecom Palkanlaskenta tulee päivittää uusimpaan versioon. Voit päivittää pelkän ohjelmatiedoston, tai ladata täyden päivityspaketin (suositeltu vaihtoehto jos et ole päivittänyt ohjelmaa viime vuonna).

Jos lataat pelkän ohjelmatiedoston (Ecom32.exe), tallenna se vanhan tiedoston päälle Ecom Palkanlaskennan asennuskansioon (oletus c:\Ecom3\). Myös päivitys päivitysohjelmalla (paivitys55.exe) tulee asentaa Ecom Palkanlaskennan asennuskansioon. Jos et ole varma mihin kansioon Palkanlaskenta on asennettu, saat sen helposti selville klikkaamalla Ecom Palkanlaskenta -kuvaketta työpöydällä hiiren oikealla painikkeella, ja valitsemalla ”Avaa tiedostosijainti”. Tämä avaa resurssienhallintaikkunan asennuskansioon.

Jos käytössänne on Ecom Serveri -palvelu, päivitykset asennetaan automaattisesti eikä teiltä vaadita toimenpiteitä päivityksen osalta!


Rauhaisaa Joulun odotusta toivottaen,
Ecomin asiakaspalvelu