GDPR tulee, mutta antaa tulla

EU:n tietosuoja-asetus, eli GDPR (General Data Protection Regulation) astuu voimaan 25.5. Asiasta on puhuttu niin paljon eri medioissa, että tältä tiedolta ei varmaan kukaan ole pystynyt välttymään. Meillä Ecomilla ja Accountor-konsernissa GDPR:ään valmistautuminen alkoi jo kauan sitten ja tietosuojaan liittyviä dokumentteja ja ohjeita on käyty läpi tiheällä kammalla.

Paitsi sisäisesti, GDPR koskettaa meitä vahvasti myös asiakkaidemme ja myytävien palveluidemme näkökulmasta, koska Ecomin tuotteilla ja palveluissa käsitellään henkilötietoja. Ensinnäkin meidän on täytynyt varmistaa, että tuotteemme mahdollistavat kaikki rekisterinpitäjän toimenpiteet ja toiseksi meidän on pitänyt hoitaa asiakassuhteen byrokraattisempi puoli, eli palveluiden ajantasaiset tietosuojaselosteet ja sopimusehdot. Molempien tehtävien osalta alamme olla loppusuoralla.

Ohjelmistopäivityksiä keväällä

Kevään aikana julkistettavissa Ecom Taloushallinnon ja Ecom Palkanlaskennan versioissa on mukana uusi käyttöloki, jonka avulla rekisterinpitäjä voi valvoa ohjelmien käyttöä entistä tarkemmin. Lisäksi Ecom Palkanlaskennasta voi jatkossa lähettää palkkalaskelmat turvallisesti sähköisenä Verkkopalkkana palkansaajien verkkopankkiin. Palkkalaskelmien lähettämistä sähköpostitse ei enää jatkossa suositella.

Uudet sopimusehdot

Osana GDPR-muutoksia uudistamme myös sopimusehtojamme. Uudet sopimusehdot löytyvät osoitteesta https://www.ecom.fi/yse/. Ne astuvat voimaan samaan aikaan GDPR:n kanssa 25.5.

Lisää tietoa GDPR:stä

Olemme keränneet tietoa GDPR-tietosivullemme osoitteeseen https://www.ecom.fi/gdpr. Sivulta löydät lisätietoa GDPR:stä ja Ecomin tulevista muutoksista. Päivitämme sivun sisältöä kevään aikana, joten sivulla kannattaa vierailla useamminkin.