Tiedotteet

Accountor vetäytyy Venäjältä

09.03.2022

Accountor on aloittanut toimenpiteet vetäytyäkseen Venäjältä Ukrainan sodan aiheuttaman epävarmuuden johdosta. Vetäytymisen toteutuksen suunnittelu on jo aloitettu huolehtien samalla henkilöstöstä ja asiakkaista.

Accountorin asiakkaat Venäjällä ovat valtaosin suomalaisten ja muiden länsimaisten yritysten tytäryhtiöitä. Accountor, kuten asiakkaamme, on joutunut erittäin vaikeaan toimintaympäristöön. Accountor auttaa osaltaan vetäytymispäätöksen tehneitä länsimaisia asiakkaitaan selviytymään tilanteesta mahdollisimman hyvin.

 ”Accountor tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Tilanne Ukrainassa on äärimmäisen vakava ja ajatuksemme ovat sodasta kärsivien ukrainalaisten puolella. Olemme sitoutuneet toimimaan Accountorin arvojen mukaisesti, ja tämä päätös noudattaa arvojamme”, sanoo Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin.

Venäjän toimintojen lopettamisella ei odoteta olevan olennaista taloudellista vaikutusta Accountorille. Venäjän liiketoiminnan osuus on alle 2 % Accountorin liikevaihdosta.

Ecom on osa Accountoria.