Oppaat

Julkaisemme tänne käytännönläheisiä oppaita, äänikirjoja ja webinaareja, joiden avulla voit tutustua ratkaisuihimme ja saada vinkkejä ohjelmiston käyttöön. Täältä löydät myös versionjulkistuswebinaarit, joissa tutustutaan uusien versiopäivitysten ominaisuuksiin ja parannuksiin.

 • Sähköalan tarjouslaskenta

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa esitellään Ecomin sähköalan tarjouslaskenta työkalu ja käydään läpi tärkeimmät ominaisuudet.

  Lataa webinaaritallenne
 • Viisi tärkeintä syytä valita sähköalalle suunnattu ohjelmisto

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa asiantuntijamme Joonas ja Tuukka kertovat esimerkein, miten eri sähköalan yritykset ovat säästäneet mm. aikaa ja rahaa (sekä hermojaan) toimialakohtaisen ohjelmiston avulla.

  Lataa webinaaritallenne
 • Tiedätkö työsi katteen?

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa käydään läpi LVIS- ja rakennusalan hinnoittelua ja sitä, miten voit ohjelmistosi avulla automatisoida myyntilaskujesi hinnoittelun ja sen avulla turvata kannattavuutesi.

  Lataa webinaaritallenne
 • Miksi kirjata työtunnit mobiilisti?

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa kuulet, miten talotekniikka- ja rakennusalan yritykset kirjaavat työntuntinsa ja miten tuntien kirjaaminen vaikuttaa positiivisesti yrityksen kannattavuuteen.

  Lataa webinaaritallenne
 • Miten kannattaa toimia epävarmassa taloustilanteessa?

  Webinaaritallenne

  Talousmyrsky jatkuu ja etenkin rakennusala kohtaa haasteita, joten juuri nyt on tärkeää tarkastella asiakkaiden maksukykyä. Tule kuulemaan, miten Intrum voi auttaa hyödyntämällä reaaliaikaista perintätietoa, kohdentamaan myyntiä paremmin ja suojaamaan liiketoimintasi luottotappioilta.

  Lataa webinaaritallenne
 • Varastonhallinta Ecomissa

  Webinaaritallenne

  Tervetuloa tutustumaan Ecomin varastonhallintaan. Webinaarissa asiantuntijamme Mika Räisänen näyttää käytännön esimerkein, miten voit nyt seurata varastomääriä ja tavaran kulkua sekä tehdä inventaarioita. Mikan johdolla tutustumme myös varastopaikkojen määrittelyyn sekä toimintoon, jolla voit varata varastosta tuotteita ennen kuin ne on myyty.

  Lataa webinaaritallenne
 • Vinkit Ecomin tehokäyttöön

  Webinaaritallenne

  Haluatko oppia hyödyntämään Ecomia parhaalla mahdollisella tavalla? Onko sinulla tarvetta saada lisää ymmärrystä työmääräimistä, ostolaskuista, projektienhallinnasta, työkulukirjauksista tai asiakkaiden alennuksista? Jos vastasit kyllä, olet oikeassa paikassa!

  Lataa webinaaritallenne
 • Ecom & Finvoicer – Laskujen elinkaaripalvelulla vauhtia kassankiertoon

  Webinaaritallenne

  Talotekniikka- tai rakennusalan yrittäjänä kotiutat saatavasi automaattisesti ja nopeasti Finvoicerin laskujen elinkaaripalveluiden avulla. Lataa webinaarimme ja kuule, miten voit vain luoda laskun ja jättää loput – tai vain osan laskun elinkaarta – Finvoicerin huoleksi.

  Lataa webinaaritallenne
 • Mitä teen, kun asiakas ei maksa? Vinkit tehokkaaseen muistutukseen ja perintään

  Webinaaritallenne

  Oletko huomannut, että vaikka laskutat asiakkaitasi säännöllisesti, aina laskua ei makseta eräpäivään mennessä? Silloin kannattaa reagoida heti ja lähettää maksumuistutus. Mitä nopeammin reagoit, sen varmemmin saat rahat tilillesi. Jos saatavat eivät kotiudu ajallaan, anna asiantuntijoidemme auttaa sinua. Asiantuntijoina Intrumin asiakkuuspäällikkö Kati Matinaho ja Ecomin kaupallinen johtaja Mikko Ruoho.

  Lataa webinaaritallenne
 • Miten varmistan riittävän käyttöpääoman haastavassa markkinatilanteessa?

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa kuulet konkreettisten esimerkkien kautta, kuinka nykyaikainen laskurahoitus auttaa tehostamaan yrityksesi rahankiertoa sekä toimintakykyä. Asiantuntijoina Intrum Rahoituksen tuote- ja kehityspäällikkö Jouni Taskinen ja Ecomin kaupallinen johtaja Mikko Ruoho.

  Lataa webinaaritallenne
 • Maksuviiveanalyysin hyödyntäminen

  Webinaaritallenne

  Tiesitkö, että asiakaskantojen maksuviiveiden analysointi vähentää luottotappioita? Webinaarissa Intrumin Analytiikkapalvelujen johtaja Iiro Alikärri ja Ecomin kaupallinen johtaja Mikko Ruoho käyvät läpi, kuinka hyödynnät maksuviiveanalyysiä.

  Lataa webinaaritallenne
 • Katsaus Ecom Jetin uusiin ominaisuuksiin

  Webinaaritallenne

  Tässä webinaarissa tutustumme Ecom Jetin viimeisimpiin ominaisuuksiin, kuten: Intrumin perintäintegraatioon, työmääräimen rivien järjestelyyn, dimensioihin eli kustannuspaikkoihin ja litteroihin, tilikartan räätälöitävyyteen, laskujen ja työmääräimien järjestelyyn päivämäärän mukaan, toistuvien töiden käsittelyn monipuolisuuteen, dimensioraportointiin ja paljon muuhun. Lopussa raotamme myös hieman tulevaa.

  Lataa webinaaritallenne
 • Uusi luottotietolaki, luottotietopalvelut ja Ecomin perintäintegraatio

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa tutustumme uuden luottotietolain vaikutuksiin, jotka koskevat kaikkia yrityksiä, jotka myyvät tuotteitaan ja palveluitaan laskulle. Käymme myös läpi, miten yritykset voivat hyötyä luottotietopalveluista. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, näemme miltä Ecomin ja Intrumin välinen perintäintegraatio näyttää.

  Lataa webinaaritallenne
 • Projektien ja alaprojektien hyödyntäminen Ecomissa

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa tutustumme alaprojektien tuomiin mahdollisuuksiin ja katsomme yhdessä, miten niiden käyttö Ecom Jetissä sujuu.

  Lataa webinaaritallenne
 • Ecomin ja Intrumin yhteistyö sekä uusi perintälaki

  Webinaaritallenne

  Webinaari on kattava tietopaketti sekä Ecomin asiakkaille että kaikille, jotka ovat tekemisissä osto- ja myyntilaskujen kanssa ja hoitavat yrityksen taloudenhallintaa. Webinaarissa esitellään Ecomin uusi toiminnallisuus, eli Intrumin kanssa toteutettu perintäintegraatio.

  Lataa webinaaritallenne
 • Ecomin yhteiskäyttö tilitoimistoille

  Webinaaritallenne

  Ecomin ohjelmistojen yhteiskäyttö toimii saumattomasti yrityksen ja tilitoimiston välillä ja säästää kaikkien työaikaa. Webinaarissa keskustellaan Ecomin ohjelmistojen käytöstä tilitoimiston näkökulmasta. Tutustumme mm. kirjanpitäjälle oleellisiin toiminnallisuuksiin, integraatioihin sekä Ecomin kumppanuusohjelmaan.

  Lataa webinaaritallenne
 • Lomapalkkavelkaraportin ajaminen Ecom Palkanlaskennassa

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa käydään läpi Ecom Palkanlaskennan lomapalkkavelkaraporttiin liittyvät asetukset, raportin ajaminen sekä yleisimmät ongelmakohdat.

  Lataa webinaaritallenne
 • Keskituntiansiot ja lomapalkkalajien kertoimet Ecom Palkanlaskennassa

  Webinaaritallenne

  Webinaarissa käydään läpi keskituntiansiolaskentaan liittyvät asetukset ja näytetään esimerkin avulla, miten päivitys tapahtuu. Tämän lisäksi katsomme lomapalkkalajien kertoimien laskennan sähkö-TESsin mukaisesti.

  Lataa webinaaritallenne
 • Myynti talotekniikka- ja rakennusalalla

  Webinaaritallenne

  Mitä oikeastaan on myynti, ja mitä jokaisen talotekniiikka- tai rakennusalalla toimivan yrittäjän tulisi siitä tietää? Webinaarissa asiantuntijamme kertovat, miten tehostat ja organisoit yrityksesi myyntitoimenpiteet järkeväksi kokonaisuudeksi.

  Lataa webinaaritallenne
 • Opas projektien hallintaan

  Mitä hyötyä projektinhallinnan ohjelmistosta on yrittäjälle?

  Toimiva projektinhallinta tehostaa yrityksen toimintaa ja helpottaa projektien kokonaisuuden seurantaa. Samalla se auttaa myös havaitsemaan ylimääräiset kulut ajoissa. Lisäksi yrittäjä pysyy perillä siitä, missä vaiheessa eri työmaat ovat.

  Lataa ilmainen opas
 • Aloittelevan yrityksen opas taloushallintoon

  Mitä hyötyä sähköisestä taloushallinnosta on uudelle yritykselle?

  Jokainen yritys on velvollinen kirjanpitoon ja kuukausittaisiin ALV-ilmoituksiin. Toimivalla taloushallinnon ohjelmistolla taloudenpidosta voi tehdä helpompaa.

  Lataa ilmainen opas
 • Toimiva laskutus

  Laskutatko kaiken – ja oikein?

  Yritystoiminnan menestyminen on kiinni monesta tekijästä. Yksi keskeisimmistä, ellei tärkein, on sujuva laskutus. Yrityksen muut toiminnot kannattaa järjestää niin, että ne tukevat ja tehostavat laskutusta, eivät hankaloita sitä.

  Lataa ilmainen opas
 • Räsäsen portaat

  Äänikirja

  Tämä kirja tarkastelee yrityksen toimintaa käytännön läheisesti, esimerkein höystettynä. Kirjassa keskitytään tekemään yrityksestä toimiva kokonaisuus sen ominaispiirteitä tuhoamatta.

  Lataa äänikirja
 • Palkanlaskennan vuodenvaihteen muistio

  Webinaaritallenne

  Palkanlaskennan vuodenvaihteen muistio -webinaarissa käydään läpi vuoden vaihtumiseen liittyviä toimenpiteitä, jotka jokaisessa tilitoimistossa tulisi muistaa.

  Lataa webinaaritallenne
 • Tuntikirjaukset Ecom Webissä

  Webinaaritallenne

  Tuntikirjaukset Ecom Webissä. Webinaarissa käydään läpi tuntikirjausten kirjaus mobiilisovelluksella ja selainversiolla sekä tuntikirjausten hyväksyntä ja tarkastus Webissä. Webinaari tarjoaa hyvän yleiskuvan Ecom Webin käyttöön tuntikirjauksissa.

  Lataa webinaaritallenne
 • Hinnastojen päivitys

  Webinaaritallenne

  Ecomissa talotekniikka-alan tuotteiden hinnastot voidaan päivittää helposti. Webinaarissa opit hinnastojen päivittämisen sekä siihen liittyvät parhaat toimintatavat. Hinnastojen päivitysprosessi käydään läpi yksityiskohtaisesti.

  Lataa webinaaritallenne

Oletko kiinnostunut Ecomista?

Ecom on ketterä ja jatkuvasti kehittyvä talotekniikan ja rakennusalan ohjelmisto. Sillä seuraat työmaita ja projekteja, laskutat ja maksat laskuja sekä paljon muuta. Voit käyttää Ecomia tietokoneella tai älypuhelimella, työmaalla tai toimistolla.