Ohjelmistot Uudet ominaisuudet

Ecomin ja Procountorin välinen uusi rajapinta helpottaa kirjanpitäjän työtä

13.10.2023

Ecomin ja taloushallinto-ohjelmisto Procountorin välinen tiedonkulku on täydentynyt uudella, tositekohtaisella rajapinnalla. 

Tähän asti myynnit ja ostot on luettu Ecomista Procountoriin kerran kuukaudessa muistiona, mikä on tarkoittanut rajallista näkymää laskutietoihin Procountorissa. Mahdolliset virheet tiliöinneissä tai alv-käsittelyissä ovat aiheuttaneet vaivaa. Kirjanpitäjä on joutunut pitämään Ecomia auki toisessa näytössä Procountorin rinnalla, jotta on voinut tarkastella laskuja ensimmäisessä ohjelmistossa ja korjata niitä toisessa. Uuden tositetason rajapinnan myötä kaikki laskun tiedot riveineen ja vientiselitteineen ovat näkyvissä suoraan Procountorissa.  

– Lasku on nähtävillä kirjanpidossa kuvineen ja tositeriveineen, mikä helpottaa kirjanpitäjän työtä todella paljon, Ecom Tilien toimistopäällikkö Sanna Laaksonen kertoo.  

Yrittäjä voi halutessaan hoitaa tiliöinnin edelleen Ecomissa. Yrittäjä tarkastaa ostolaskun, ohjaa sen projektille tai projekteille, tiliöi laskun ja siirtää sen kirjanpitoon. Kirjanpitäjä voi kuitenkin tarvittaessa vaihtaa tiliöintiä Procountorissa ilman, että joutuu avaamaan Ecomia.  

– Yleisempi tapa on, että tilitoimisto hoitaa tiliöinnin Procountorissa. Ostolasku hyväksytään Ecomissa, siitä muodostuu tosite Procountoriin ja Procountor huolehtii tileistä rivien alvin ja tekoälyn perusteella, Sanna Laaksonen kertoo.  

Kirjanpitäjän lisäksi tositetason rajapinta ilahduttaa yrittäjää.  

– Tähän asti tiedot myynneistä ja kuluista ovat siirtyneet Ecomista Procountoriin vasta, kun kausi on päätetty. Jatkossa yrittäjäkin voi halutessaan seurata jo kesken kuukauden raportteja siihenastisista menoista ja tuloista, Sanna Laaksonen sanoo.  

Mikä Ecom?

– helppokäyttöinen ohjelmisto laskutukseen, projektien hallintaan ja työajanseurantaan 

– suunniteltu erityisesti LVIS- ja rakennusalan tarpeisiin 

– 2 500 suomalaisen yrityksen luottotyökalu  

Mikä Procountor?

– taloushallinnon ohjelmisto yrityksen talouden pyörittämisen helposti mistä ja milloin vain

– ratkaisut sekä yksinyrittäjille että PK-yrityksille yritysmuodosta riippumatta

– yli 90 000 yritystä ja 1 300 tilitoimistoa asiakkaina