Henkilöt

Ecomin ystävänpäiväspesiaali – Voiko työkaveri olla myös ystävä?

14.02.2022

Me Ecomilla haluamme luoda mukavan työilmapiirin työntekijöillemme. Tiimeissä usein syntyy syvempiä kaverisuhteita, kun järjestämme yhteistä tekemistä koko porukalla. Ecomin asiakaspalvelutiimin Jennille ja Laurille ystävyys on voimavara, joka ehkäisee työstressiä.

Jenni ja Lauri työskentelevät sovellusasiantuntijoina Ecomin asiakaspalvelutiimissä. Jennin työnkuva painottuu enemmän palkanlaskentaohjelmiston asioihin ja Ecom Jetin chatin ylläpitoon, kun taas Lauri hoitaa pääasiassa Ecom Plussan teknistä puolta ja mm. tukkureiden hinnastoihin liittyviä asioita. Jenni on työskennellyt Ecomilla vuoden ja Lauri noin kahdeksan kuukauden ajan.

Mahdollisuus kehittää osaamista

Jenni on taloushallinnon tradenomi sekä tietojenkäsittelytieteen kandidaatti ja tekee tällä hetkellä data-analytiikan maisteriopintoja Turun yliopistossa. Lauri on liiketalouden tradenomi bisnesakatemian suuntauksella ja opiskelee tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi, vaikkakin keskittyy tällä hetkellä pääasiallisesti töihin.

Jenni päätyi Ecomille, koska halusi vaihtelua edelliseen työhönsä palkanlaskijana. Ecomissa kiinnosti etenkin se, että taustalla on iso Accountor-konserni. Accountor on Suomen suurin henkilöstöjohtamisen ja HR-prosessien keskittymä ja Jenni tiesi, että täällä pääsee kehittämään omaa osaamista haluamaansa suuntaan.

Lauri taas päätyi Ecomille Jennin suosittelusta. Viime kesänä, kun avoimia paikkoja asiakaspalveluun aukesi, Jenni suositteli Laurille Ecomia työnantajana. Lauri juuri valmistuneena tradenomina halusi vartijan töistään pois ja kasvattaa työkokemustaan kaupallisella alalla. Ecomilla kiinnosti myös hyvät mahdollisuudet edetä eteenpäin omien kiinnostuksen kohteiden suuntaan, esimerkiksi teknillisempään puoleen.

Ystävä työkaverina on iso apu

Lauri ja Jenni ovat tunteneet toisensa 2016 syksystä saakka, kun he tutustuivat koulussa. Kumpikin mainitsee parhaaksi puoleksi ystävän kanssa työskentelyssä sen, että voi keskustella töihin liittyvistä asioista avoimesti. Vapaus keskustella helpottaa mahdollista työstressiä vaativissa ongelmatilanteissa. Vapaa-ajalla työasioista puhumisessa on hyvät ja huonot puolensa: Laurin mielestä vapaa-ajalla voi keskustella työasioista, mutta Jenni jättää työasiat mieluiten työpaikalle. Lauri on kysynyt Jenniltä apua mm. verokorttiin ja palkka-asioihin, koska Jennillä on osaamista näistä osa-alueista.

Parhaaksi muistoksi Ecomilla työskentelyn aikana Jenni ja Lauri toteavat pikkujoulut. Pikkujouluissa parasta oli hyvä seura ja tiimien välinen ryhmäytyminen!

Mukavaa ystävänpäivää koko Ecomin väeltä! 🥰