Henkilöt

Mika Räisäsen tehtävänä on auttaa asiakkaat alkuun ohjelmiston kanssa

19.10.2022

Mika Räisänen on työskennellyt Ecomilla heinäkuusta 2021 Customer Success Managerin roolissa. Mika oli törmännyt Ecomiin muutaman kerran sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä. Kun hän sitten huhti-toukokuussa 2021 huomasi Ecomin työpaikkailmoituksen, hän päätti hakea paikkaa ja myös sai sen.

Hyppy uudelle toimialalle 20 vuoden jälkeen

Mikalla on alunperin esimieskoulutus hotelli- ja ravintola-alalle, ja pari vuotta pääkaupunkiseudulla alan tehtävissä työskenneltyään hän siirtyi Oraclelle toimimaan hotelli-alan ohjelmiston parissa. Ohjelmistot ovat siis tuttuja, mutta viime vuonna Mika alkoi kaivata jotakin uutta. Talotekniikka- ja rakennusala oli Mikalle melko tuntematon, joten Ecom tarjosi Mikalle uuden toimialan, jolla työskennellä. Uteliaisuus ajoi Mikaa hyppäämään uuteen 20 vuoden jälkeen, ja silminnähden hän on ollut tyytyväinen valintaansa.

Mikan tyypillinen työpäivä sisältää Ecom Jetin käyttöönottoja ja koulutuksia, huolenpitoa nykyisistä asiakkuuksista ja heidän käyttötukeaan. Tasaisin väliajoi Mika osallistuu myös ohjelmiston kehitystyöhön, ja Mikan tärkeä tehtävä onkin viedä asiakkaiden toiveita eteenpäin kehitystiimille.

Mika työskentelee päivittäin pienyrittäjien apuna. Asiakkaitaan Mika kuvaa helposti lähestyttäväksi, ja käyttöönototkin sujuvat usein ketterästi. Asiakkaat ovat kuitenkin erilaisia, ja asiakkaiden iso kirjo tekeekin työpäivistä virkistäviä, mutta myös hyvällä tavalla haastavia.

Ecomilla huomaa pienen organisaation edut

Mika kuvaa Ecomia lojaaliksi ja joustavaksi työnantajaksi, joka kuuntelee työntekijän tarpeita. Konkreettisin esimerkki on hybridityön joustavuus ja se, että työntekijät pääsevät aktiivisesti itse vaikuttamaan toiminta- ja työskentelytapoihin. Mikan vanha työnantaja oli järkälemäisen kokoinen, kun taas Ecom on pieni organisaatio. ‘’Pienen organisaation edut tulevat Ecomilla hyvin ilmi päivittäisessä työssä, mm. ihmisten tavoitettavuudessa ja työn joustavuudessa’’, Mika toteaa.

Työkaverit Ecomilla ovat Mikan mukaan välittömiä, rentoja ja neuvokkaita, sekä sinnikkäitä. Kaikki ovat helposti lähestyttäviä, kun tulee avun tarvetta, ja etä-ajasta huolimatta tiimityöskentely sujuu. Tosin Mika viihtyy paremmin toimistolla kuin kotonaan, ja 100 % etätyö ei ole houkuttanut koskaan.

Mikaan voi törmätä tenniskentällä tai sienimetsällä

Ecomilla työskentelyssä motivoi omatoiminen ja itseohjautuva työnteko ja mahdollisuus osallistua itse koulutettavan tuotteen kehitykseen. Mikaa kuvaillaan työkavereiden toimesta henkilöksi, joka on kiireisinäkin hetkinä aina valmis auttamaan muita. ”Mika innostuu helposti pohtimaan yhdessä jotain ongelmaa tai etsimään asiakkaalle sopivaa ratkaisua ja työkaverin heittämät oudoimmatkin kysymykset tai ideat saavat Mikalta aina positiivista vastakaikua. Läsnäolo, kokemus ja osaaminen näkyvät kaikessa Mikan tekemisessä”, työkaverit kertovat.

‘’Näyttöpäätetyön tekijänä vuosi vuodelta liikunnan merkitys kasvaa’’, Mika huomauttaa. Liikunta saneleekin pitkälti Mikan vapaa-aikaa, ja lajeista tennis on etunenässä. Joskus Mikan saattaa myös löytää marja- ja sienimetsästä!

Lopuksi Mika vinkkaa, että Pääskyvuori – Lauste -akselilta turkulaiset saattavat löytää hyvät sieniapajat. 😉