Ohjelmistot Uudet ominaisuudet

Sähköalan tarjouslaskenta tekee tarjousten laskemisesta nopeaa, tarkkaa ja määrämuotoista Ecomissa

27.05.2024

Tabletti ihmisen sylissä. Ruudulla sähköalan tarjouslaskenta Ecomissa.

Tarjouslaskenta on olennainen osa yrityksen kannattavuutta. Ecomin sähköalan tarjouslaskenta tekee tarjousten laskemisesta vaivatonta ja tarkkaa. Kustannukset ovat selkeästi hahmotettavissa, ja tarjouksesta näkee heti, mistä hinta muodostuu. Tämä nopeuttaa monimutkaisten tarjousten laatimista, tehostaa myyntityötä ja varmistaa kustannusten selkeyden.

Ecomin sähköalan tarjouslaskennan ansiosta saat parhaan mahdollisen läpinäkyvyyden tarjouksen todellisiin kustannuksiin ja työmääriin. Voit itse määrittää haluamasi katetason, jolloin tarjous lasketaan riittävällä marginaalilla ja varmistut, että työ on kannattavaa ja tarjous kilpailukykyinen. Lisäksi ottamalla käyttöön sähköalan pakettirekisterin voit nopeuttaa, yksinkertaistaa ja tarkentaa laskentaa entisestään.

Sähköalan tarjouslaskenta käyttöön helposti asetuksista

Sähköalan tarjouslaskennan käyttöönotto on helppoa: saat sen käyttöön näppärästi suoraan asetuksista kirjautumalla sisään Ecomiin ja klikkaamalla tarjouslaskennan käyttöön.

Ennen ensimmäisiä tarjouksia määritellään tarjouslaskentaan liittyvät asetukset. Asetuksissa voit määritellä mm. kateprosentit, korvausten määrät sekä työ- ja materiaalikertoimet.

Ottamalla käyttöön Sähköinfon Pakettirekisterin säästät aikaa: valmiiden pakettien avulla lisäät tarjouksiin suoraan tiedon sekä työstä että tuotteista. Voit tuoda paketit Sähköinfosta Ecomiin vain napin painalluksella. Sähköinfosta saat lisäksi korvaukset, sosiaalikustannus- sekä urakkahinnoittelukertoimet.

Oletusasetukset ja valmiit paketit luovat kattavan tarjouspohjan – lisää vain tarvitut muutokset

Asetusten määrittelyn jälkeen voit aloittaa tarjousten laatimisen. Tietoja täydennetään määrittelemisiesi oletusten mukaan, mutta voit tarvittaessa muokata tarjoukselle myös mahdolliset tarjouskohtaiset muutokset.

Voit lisätä tarjoukselle haluamasi paketit suoraan Pakettirekisteristä tai tuoda pakettitiedot muuta kautta. Tietoja voi lisätä Ecomiin kätevästi massana mm. matriisityökalun avulla tai siirtotiedostoa hyödyntämällä. Jos paketeista tuotuja töitä ja materiaaleja on vielä tarve täydentää, saat lisättyä tarvitut täydennykset myös käsin.

Viimeisessä tarjouslaskennan vaiheessa käydään läpi yhteenveto. Yhteenvetoon kootaan kaikki tarjoukseen liittyvät materiaalit ja työt, korvaukset ja loppusumma. Kun tarjous on valmis, saat tulostettua sen talteen haluamassasi tiedostomuodossa. Voit määrittää tulosteen kielen ja valita siihen mukaan haluamasi erittelyt.

Lisätietoja tarjouslaskennasta ohjesivuilta ja webinaaritallenteesta

Tutustu sähköalan tarjouslaskennan kattaviin ohjeisiin ohjesivuiltamme, tai katso webinaaritallenne, jossa asiantuntijamme Toni ja Kristina esittelevät toiminnon vaihe vaiheelta aina käyttöönotosta valmiiseen tarjoukseen asti!

Kokeile sähköalan tarjouslaskentaa jo tänään 

Tai kirjaudu Ecomiin