Henkilöt Tiedotteet

Sami Peräsaari on Ecomin uusi tuotekehitysjohtaja

05.05.2022

DI Sami Peräsaari on valittu johtamaan Ecomin tuotekehitystä Veikko Mäkisen jalanjäljissä. Mäkinen siirtyy pois nykytehtävästään asteittain kesän aikana.

Ennen Ecomille siirtymistä Peräsaari toimi Software Development Managerina Visma Financial Solutionsilla. Ecomilla vastuualueena on niin ikään tuote- eli ohjelmistokehitys.

Pitkään saatavienhallinnan parissa työskenneelle Peräsaarelle Ecom tarjosi roolin, jossa ohjelmisto on keskiössä.

– Vaikka palvelu on tässäkin tärkeässä osassa, ydin on ohjelmistossa, ja myymme sitä palvelua, mitä ohjelmisto tuottaa. Se tuntui kiinnostavalta.

Pestiltään Peräsaari odottaa “hyvää tekemisen meininkiä” ja että pääsee laittamaan itsensä kunnolla likoon. Ensimmäisten päivien perusteella fiilikset ovat todella hyvät. Ecomin kokoisessa yrityksessä hierarkia on matalalla ja tunnelma on välitön – se näkyy jo nyt.

– Olen urallani siirtynyt aina vain pienempiin yrityksiin, ja sitä mitä pienempi, sitä parempi fiilis on tullut.

Ecomin ohjelmistokehitys ei ole kokemassa nopeaa mullistusta Peräsaaren käsissä.

– Perusfilosofiani on, että ei ole olemassa mitään hopealuoteja, vaan asiat kehittyvät parhaiten tasaisella, jatkuvalla parantamisella – varsinkin kun lähtötilanne on jo varsin hyvä.

Esimiehenä ja kollegana Peräsaari luottaa läpinäkyvyyteen ja avoimeen keskustelukulttuuriin.

– Yritän tarjota ystävällistä lähestymistapaa ja olla avuksi siellä missä voin. Kun puhutaan reilusti ja suoraan, ja tartutaan asioihin eikä jäädä poteroihin hautomaan, niin asiat menevät eteenpäin.