LVI-neloset Oy – Ecom referenssi

Ecom on ollut LVI-nelosilla käytössä yrityksen perustamispäivästä lähtien. Palvelu on skaalautunut sen tarpeisiin, ja nyt Ecomilla hoidetaan LVI-nelosten koko taloushallinto ja kirjanpito.

LVI-nelosille Ecom oli itsestään selvä valinta

Pääkaupunkiseudulla vaikuttava LVI-neloset lupaa asiakkaalleen kokonaisvaltaista palvelua yhdestä osoitteesta. Samaa palvelualttiutta yritys arvostaa myös taloushallinnon kumppanissaan.

Vuonna 2011 perustettu LVI-alan yritys on osa Neloset-konsernia. Yhdessä LVI-neloset, Rakennus-neloset, Sähköpalvelu Neloset ja Rau-neloset työllistävät yli 100 talotekniikka-alan ammattilaista. Kun saman katon alta löytyvät LVI-, rakennus-, sähkö- ja rakennusautomaation asiantuntijat, on asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ja hyvä kokonaiskuvan hallinta Nelosilla toiminnan ytimessä.

”Ecom oli minulle tuttu yritys edellisestä työpaikastani, ja järjestelmän helppous oli minulla tiedossa. Heti, kun perustimme LVI-neloset vuonna 2011, oli selvää, että otamme käyttöön Ecomin”, sanoo toimitusjohtaja Antti Nousiainen.

Ohjelmisto oli tuttu työkalu Nelosilla myös sen pääkäyttäjä Pirjo Viljaselle, joka oli edellisessä työpaikassaan käyttänyt sitä kymmenen vuoden ajan.

”Tosin Neloset käyttää Ecomia kokonaisvaltaisesti ja ainoana taloushallinnon työkaluna. Näin siitä on otettu meidän käyttöön puolia, joihin en ollut aikaisemmin tutustunut”, sanoo Viljanen.

Skaalautuvaa palvelua talotekniikka-alan yrityksille

Ecomin suosion takana on kaksi keskeistä asiaa. Ensinnäkin se on aidosti talotekniikka-alan tarpeisiin räätälöity ratkaisu, joka sisältää niin LVISNet-valmiuden kuin LVI- ja sähköaloille omat tarjouslaskentatyökalunsa sekä LVI-alan työ- ja pakettirekisterit ja tuotenimikkeistön. Toisekseen se skaalautuu joustavasti liiketoiminnan tarpeiden mukana.

Ohjelmiston peruspaketti lähtee mikroyrityksen tarpeista, ja laajimmilleen sen potentiaali venyy erilaisilla lisäpalveluilla. LVI-nelosillakin sen käyttöä on matkan varrella kasvatettu, ja nykyään yritys käyttää täyttä sovelluspakettia lisäosineen. Vain serverinsä LVI-neloset hoitaa itse.

Heti alussa LVI-nelosilla arvostettiin tarjouslaskentatyökalua ja sitä, että ostolaskut saatiin kohdistettua oikeille töille. Työtunnit syötettiin järjestelmään alun perin käsin, mutta myöhemmin mukaan otettiin lisäpalveluna tarjottava Ecom Webi, jolla työntekijät kirjaavat tuntinsa netissä. Lisäksi Ecomille on ulkoistettu LVI-nelosten kirjanpito ja palkanlaskenta.

”Siihen loppui ostolaskujen kuljettaminen tilitoimistoon. Kun kaikki tulee yhdestä osoitteesta, taloushallinnon prosessit helpottuvat, eikä meillä mene liikaa aikaa papereiden pyörittämiseen. Ecomin myötä parasta on se, että meille ei enää tule tilanteita, joissa joku lappu on hukassa ja työ jää laskuttamatta”, sanoo Antti Nousiainen.

Ketterät ominaisuudet ovat tärkeitä etenkin Pirjo Viljaselle, jolle Ecom on päivittäinen työkalu. Sillä Viljanen hoitaa ostot, myynnit, laskutuksen ja maksumuistutukset, palkanlaskennan, arkistot ja raportit – erillisiä työkaluja ei ole.

”Teen Ecomilla kaikki työni. Jos taloushallinnon järjestelmässä on vika, minä pyöritän peukaloitani. Siksi hyvä palvelu on meille ratkaisevaa. Annan Ecomin palvelulle erinomaisen arvosanan”, sanoo Viljanen.

Siksi on myös luontevaa, että kun konserniin kuuluvalle Sähköpalvelu Nelosille haettiin uutta taloushallinnon järjestelmää vanhan tilalle, valikoitui kilpailijoiden joukosta tähänkin tarpeeseen Ecom. Ratkaisevaa oli se, että järjestelmään kuului automaattisesti projektimaailma, jota kaikkiin kilpaileviin tuotteisiin ei kuulunut lainkaan tai se tuli hankkia lisäosana. Kun Ecomia käytetään Nelosen kaikissa tytäryhtiöissä, on pääkäyttäjä Pirjo Viljasen työ jouhevampaa kuin ennen.

”Minun työni näkökulmasta taloushallinto ja palkanlaskenta on helpottunut huomattavasti, ja työ on selkeämpää kuin ennen. Olemme aina ajan tasalla myyntisaatavista, eikä keneltäkään tarvitse erikseen kysyä, missä mennään,” sanoo pääkäyttäjä Pirjo Viljanen.

”Yhteistyössä ei ole ollut moitteen sanaa. Suosittelen Ecomia yrityksille ja urakoitsijoille, jotka haluavat keskittyä olennaiseen,” sanoo LVI-nelosten toimitusjohtaja Antti Nousiainen.

 

Haluatko lisätietoja Ecom-ohjelmistosta?

    Ota yhteyttä

    Ecom Oy käsittelee henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti ja voi olla yhteydessä sinuun esimerkiksi sähköpostitse ja/tai puhelimitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.