Yleinen

Rakennusalan ilmoitusten lähettäminen muuttuu

11.12.2020

Katso-tunnisteen käyttö loppuu vuoden 2021 alussa ja tämä muuttaa myös rakennusalan ilmoitusten lähettämistä Ecom Arkistopalvelusta.

Verohallinto on päättänyt, ettei Ecom Arkistopalvelun käyttämään lähetysrajapintaan toteuteta Suomi.fi-tunnistautumista, vaan koko rajapinta suljetaan. Jatkossa ilmoitusaineisto ladataan Ecom Arkistopalvelusta tiedostona, joka siirretään Ilmoitin.fi-palveluun. Ilmoitin-palveluun kirjaudutaan helposti mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Mikä muuttuu?

Ecom Arkistopalvelussa tietojen syöttäminen ja kuukausi-ilmoituksen luominen pysyy ennallaan. Kun kuukausi-ilmoitus on luotu, sitä ei enää jatkossa lähetetä Katso-tunnisteilla, vaan tiedosto ladataan omalle koneelle. Tämän jälkeen kirjaudutaan ilmoitin.fi-palveluun ja tiedosto ladataan sinne.
Tarkemmat ohjeet näet täällä.

Tunnistautuminen Ilmoitin.fi-palveluun

Ilmoitin.fi-palveluun kirjaudutaan Suomi.fi:n vahvalla tunnistautumisella. Kirjautumiseen tehdään mobiilivarmenteella, verkkopankkitunnuksilla tai varmennekortilla (Katso-tunnisteet poistuvat käytöstä vuoden 2021 alusta). Yrityksen ei tarvitse tehdä erillistä valtuutusta aineistojen lähetystä varten.