Yleinen

Unohda maksujen odottelu, ota asennetta perintään!

12.12.2022

Harmittaako asiakkaasi maksamatta jäänyt lasku päivästä, viikosta tai jopa kuukaudesta toiseen? Tilanteelle kannattaa tehdä jotain.

Olet lähettänyt asiakkaallesi laskun tekemästäsi työstä ja asennetuista tuotteista. Laskun erääntyessä saat useimmiten maksun sujuvasti tai asiakkaasi on pikaisesti yhteydessä ja kysyy lisäaikaa pieneen viivästykseen. Kaikki on tällöin kunnossa.

Jos maksua ei kuulu, lähetät  seuraavaksi maksumuistutuksen. Entä jos maksua ei vieläkään näy eikä asiakkaasi ole missään vaiheessa ottanut yhteyttä? On perinnän aika.

perintä rakennusalalla
Toimivan perinnän tulisi olla osa jokaisen talotekniikka- ja rakennusalan yrityksen talouden hoitoa.

Perintä rutiiniksi

Monet yrittäjät arastelevat turhaan perintäpalvelun käyttöönottoa. Perinnästä kannattaa omassa mielessään häivyttää kaikki turha dramatiikka tai mystiikka ja vaihtaa omaa asennetta perintää kohtaan. Perintä kannattaa asettaa aivan normaaliksi rutiiniksi yrityksen talouden hoitamisessa. On turha kuluttaa omaa aikaa ja energiaa tilanteen harmitteluun, on parempi toimia.

Perintätoimiston valintaan kannattaa uhrata jokunen ajatus, samoin perintäpalvelun käytön helppouteen. Perintätoimiston luotettavuus ja tunnettu nimi ovat plussaa tehokkuuden kannalta. On kätevää, jos laskujen lähetys perintään onnistuu suoraan samasta ohjelmasta, jolla laskutuskin tehdään. Olemme hiljattain tuoneet Ecom Jetiin käyttöösi valmiin perintäliittymän, joka täyttää juuri nämä kriteerit. 

Perintäkumppanina Ecom Jetissä on Intrum, ja laskujen siirto perintään onnistuu suoraan Ecom Jetistä. Ota siis perinnän hoitamiseen asennetta ja unohda toimeton suoritusten odottelu!

Terhi Rosti

P.S. Neuvomme mielellämme perintään liittyvissä kysymyksissä!

Terhi neuvoo työkseen Ecom Oy:n asiakkaita Customer Success Managerin roolissa.