Ohjelmistot Uudet ominaisuudet

Varastonhallinta – seuraa ja hallitse varastomääriä

21.11.2023

varastonhallinta

Varastonhallinta tarkoittaa kaikkien yrityksen varastossa olevien tavaroiden, materiaalien ja tarvikkeiden hallintaa ja seurantaa. Tämä käsittää tavaroiden vastaanoton, varastoinnin, inventoinnin, jakelun ja palautuksen. Varastonhallinnan tarkoituksena on varmistaa, että oikeita tavaroita on saatavilla oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja oikeassa määrässä, mikä minimoi kustannuksia ja maksimoi tehokkuutta.

Rakennusalalla varastonhallinta on erityisen tärkeää, koska rakennusprojekteissa käytettävät materiaalit ja tarvikkeet voivat olla kalliita, tilaa vieviä ja vaativat tarkkaa seurantaa. Hyvä varastonhallinta rakennusalalla voi auttaa:

  1. Vähentämään hukkaa ja hävikkiä: Materiaalien oikea-aikainen käyttö ja varastointi vähentävät riskiä, että materiaaleja menee hukkaan tai ne pilaantuvat.
  2. Parantamaan projektin tehokkuutta: Kun tarvittavat materiaalit ovat helposti saatavilla, projektit etenevät sujuvammin ja aikataulut pitävät paremmin.
  3. Säästämään kustannuksissa: Vähentämällä ylimääräisen varaston tarvetta ja optimoimalla hankintaprosesseja, yritys voi säästää merkittäviä summia rahaa.
  4. Parantamaan turvallisuutta: Oikein varastoidut ja hallitut materiaalit vähentävät onnettomuusriskejä työmaalla.
  5. Tukemaan kestävää kehitystä: Tehokas materiaalien hallinta voi vähentää ympäristövaikutuksia ja edistää kestävää kehitystä.

Asiakkaamme ovat toivoneet varastonhallintaa osaksi Ecomin ominaisuuksia. Heinäkuussa 2023 toiveisiin vastattiin, kun uusi varastonhallintaominaisuus otettiin käyttöön.

Uuden ominaisuuden avulla seuraat varastomääriä ja tavarankulkua ja teet inventaariot näppärästi. Sujuvoita arkeasi ja tuo tieto varastomääristä helposti saataville – suoraan Ecomiin.

Mitä varastonhallinta sisältää?

Varastonhallinnan avulla voit seurata tuotteiden varastomääriä ja tavaran kulkua Ecomissa. Myös inventaarion tekeminen onnistuu sujuvasti uuden ominaisuuden avulla. Helppolukuinen näkymä tarjoaa tiedon tuotteiden kokonaissaldosta, saatavilla olevista tuotteista, varastokohtaisista saldoista sekä hyllypaikoista.

Ecom tukee myös tuotteiden tuontia ostolaskulta varastoon. Tuonti voidaan tehdä työmääräinsiirron yhteydessä tai vaihtoehtoisesti tuote viedään varastoon odottamaan myöhempää käyttöä.

Varastonhallinnan käyttö on helppoa ja tietoja voidaan päivittää järjestelmään tarvittaessa manuaalisesti. Lisäksi tuotteita voidaan varata varastosta ennen kuin ne on myyty, mikä helpottaa ennakointia ja suunnittelua.

Näin otat varastonhallinnan käyttöön

Varastonhallinnan käyttöönotto onnistuu sujuvasti suoraan Ecomista:

Kirjaudu sisään järjestelmään, siirry Asetuksiin ja valitse Tuotteet ja työkulut -osiosta Varastonhallinta käyttöön.

Voit itse määrittää mitkä tuotealat huomioidaan varastonhallinnassa. Tuotealojen valinnan jälkeen perusta vähintään yksi varasto. Voit myös valita varastoille tärkeysjärjestyksen. Tämän jälkeen ominaisuus on valmiina käyttöön!

Jos et ole vielä Ecomin asiakas, rekisteröidy jo tänään!

Ketterän rakentamisen ja talotekniikan alalle kehitetyn laskutusohjelman avulla seuraan työmaita ja projekteja, laskutat ja maksat laskut – ja nyt myös hallitset varastojasi!

Liity yli 2500 tyytyväisen yrittäjän joukkoon ja ota Ecom käyttöösi nyt maksutta: