Yleinen

Ohjeet vuodenvaihteeseen

19.12.2019

Uusi vuosi on aivan tuotapikaa taas täällä ja on aika kerrata vuodenvaihteeseen liittyviä rutiineja. Koostimme taas tälle sivulle tärkeimpiä muistettavia asioita ja linkkejä ohjeisiin.

PALKANLASKIJAN VUODENVAIHTEEN MUISTIO

Ecomin Tuki-sivujen Palkanlaskijan vuodenvaihdemuistio opastaa vuodenvaiheessa tehtävissä rutiineissa. Sieltä löydät vuodelle 2020 vahvistetut prosentit ja muut arvot palkanlaskentaan. Perinteisiä vuosi-ilmoituksia ei palkanlaskennasta enää tehdä, koska tiedot on ilmoitettu tulorekisteriin.

Tee verokorttien suorasiirto

Ecom Palkanlaskennan uudella versiolla voit tehdä verokorttien suorasiirron verottajalta. Verokorttien muodostuminen verottajan järjestelmään tapahtuu muutaman päivän viiveellä, joten siirto kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Ohjeet siirron tekemiseen löydät täältä: https://tuki.ecom.fi/hc/fi/articles/360010930020-Verokorttien-suorasiirto-verottajalta

TUOTEREKISTERIN JA HINNASTON VUOSIHUOLTO

Vuoden vaihtuessa kannattaa myös tarkastaa missä kunnossa ohjelman tuoterekisteri ja hinnasto ovat. Rekisteristä voi siivota pois poistuneita tuotteita, alennusluettelot kannattaa päivittää ja erityisesti kannattaa huolehtia, että vanhentuneet nettohinnastot poistetaan. Tuki-sivulta löydät ohjeet tuoterekisterin siivoamiseen ja alennusluettelon päivittämiseen.

Tarkasta myös, että Ecomin varmuuskopiot ovat kunnossa!